طريقة عمل الفراخ المشوية في فرن البوتاجاز

 

طريقة عمل الفراخ المشوية في فرن البوتاجاز
طريقة عمل الفراخ المشوية في فرن البوتاجاز


طريقة عمل الفراخ المشوية في فرن البوتاجاز

طريقة عمل الفراخ المشوية في فرن البوتاجاز : الفراخ المشوية محببة للجميع بسبب طيب نكهتها الان يمكنكي عملها في المنزل بكل سهولة وبدون سيخ , معنا شرح كتابي مميز لخطوات عمل الفراخ المشوية في فرن البوتجاز باستعمال كباية وبكل سهولة .

مكونات طريقة عمل الفراخ المشوية في فرن البوتاجاز

دجاجة وزنها حوالي كيلو ونصف الي 2كيلو

بصلة كبيره

ملعقة ملح

ملعقة فلفل اسود

ملعقة صغيرة بهارات (البهارات السبعة)

ملعقة سمن بلدي او زبدة 

ثمرة فلفل رومي صغيرة 

ثمرة طماطم صغيرة

نصف كوب زبادي او ملعقة كبيرة خل

قطعة فحم وربع كوب زيت للتدخين وجعلها مثل المحلات

خطوات طريقة عمل الفراخ المشوية في فرن البوتاجاز

1-نغسل الدجاجة جيدا بالماء البارد من الداخل والخارج ونحدث من داخلها ثقوب صغيرة دون ان نخدش الجلد من الخارج

2-نفرم البصله ناعم جدا وفي وعاء نضيف البصلة ونضيف عليها الملح والفلفل والبهارات والزبادي او الخل وملعقة السمن البلدي او الزبدة

3-نفرم ثمرة الفلفل الرومي وثمرة الطماطم جيدا ونضيفه الي الخليط السابق

4-نضيف الخليط السابق علي الدجاجة ونحاول ادخال الخليط داخل الثقوب التي احدثناها وندخلها تحت جلد الدجاجهونتركها في الثلاجة مدة ليله او علي الاقل ساعتين حتي ينعم الدجاج ويصبح لحمه طري 

5-نحضر صينيه ونحضر كوب ماء فاضي وندخل كعب الكوب في الفرخة من الداخل ونحاول ان نوقف الفرخة في الصينيه كما في الفيديو ولا تخافي لن ينكسر الكوب

6- ندخل الدجاجة الي الفرن علي درجة حرارة 360 اذا كان الفرن كبير و200 اذا كان الفرن صغير ونتركها حتي تنضج حوالي ساعة الي ساعة ونصف

نختبر الدجاجة عن طريق ادخال الشوكة او السكين فيها او عن طريف شد الجناح فاذا دخلت السكين او الجناح استوي تكون الدجاجو استوت

7- نحضر طبق من الزيت ونضعه جاني الفرخة المشوية  ونسحن قطعة الفحم علي النار حتي تحمر ثم بسرعة نضع قطعة الفحم علي الزيت ونغلق عليه الفرن حتي يصبح بطعم الدجاج المشوي في المحلات 

8- يقدم مع كاتشب وميونيز او طحينه او هوت صوص

فيديو طريقة عمل الفراخ المشوية في فرن البوتجاز 




تعليقات



حجم الخط
+
16
-
تباعد السطور
+
2
-