طريقة عمل بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي
بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي :هل تبحثين عن طبق للعزومات مميز ولذيذ ؟
اليكى اطيب طبخه يمكن تقديمها على سفرتك الى جانب الذ الماكولات وهي بيكاتا الفراخ بالمشروم ، وهي مين الوصفات الشهيه جدا ولذيذه والشيك في مظهرها قدميها لعائلتك ولضيوفك في العزومات والاحتفالات المختلفه.
مقادير بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي
كيلو صدور او اوراك فراخ
مشروم شرائح
بصل مقطع صغير
ملعقه صغيره ثوم مفروم
2 ملعقه كبيره دقيق
كوب كريمه لباني
ملح
فلفل اسود
رشه سكر
سمنة
زيت
3 كوب ماء
ارز ابيض او مكرونة للتقديم
طريقة عمل بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي
• قومي بتتبيل الفراخ بالملح والفلفل و اتركيها لمده 10 دقائق فى التتبيلة.
• وبعدها قومي بوضع طاسه على النار وتسخينها جيدا وتحمير كل كميه الفراخ واعطائها لون ذهبي ورفعها على طبق جانبي.
• قومي بوضع بصله وعليها السكر ونقلبهم مع بعض جيدا حتى يصبح لون البصل ذهبي.
• وقومي بوضع المشروم وتقليبه حتى ياخذ المشروم لون ذهبي.
• ضيفى الثوم وعندما تصبح رائحته ظاهره قومي بوضع الدقيق وقلبيه جيدا مع اضافه الماء المغلي وتظبيط الملح .
• وقومي بوضع قطع الفراخ وتغطيتها وتركها لمده نصف ساعه .
• بعد تركها لمده نصف ساعه قومي بوضع الكريمه وتقلبها مع تظبيط الملح والفلفل .
• ونتركهم على النار حتى يغلي لمده دقيقه واحده ثم قومي بتقديمها بجانب الارز الابيض والمكرونة.
• تسكب الكريمة فوق قطع الدجاج والمكرونه ويمكن وضع ورق الريحان او ورق روزماري اخضر للتزيين.
ملاحظات هامة لنجاح بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي
• قومي بغسل الفراخ ونقعها فى الماء والخل لمده 10 دقائق ثم تصفيتها من اي ماء تماما.
• قومي بتقطيع شرائح رفيعه جدا اذا كان صدور اوراك .
• رشةالسكر مع البصل مهمه جدا حيث تعمل على اعطاءه لون وطعم مميز .
• بواقي تحمير الصدور او الاوراك تكون مهمه جدا في عمل الصوص وتعطي الصوص لون مميز.
• يمكن استخدام كوب من اللبن وملعقتين من القشطه بديلا بالكريمه اللباني.
• قومي بوضع الماء المغلي وليس ماء بارد لانه يعمل على تنشيف الصدور .
• يمكن استخدام مشروم فريش او مشروم معلب.
• قومي بتحميص الدقيق حتى يصبح بلون ذهبي فهو يساعد على تماسك و ثقل قوام الصوص.