طريقة عمل بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي

 


طريقة عمل بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي 1


طريقة عمل بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي

بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي :هل تبحثين عن طبق للعزومات مميز ولذيذ ؟

 اليكى اطيب طبخه يمكن تقديمها على سفرتك الى جانب الذ الماكولات وهي بيكاتا الفراخ بالمشروم ، وهي مين الوصفات الشهيه جدا ولذيذه والشيك في مظهرها قدميها لعائلتك ولضيوفك في العزومات والاحتفالات المختلفه.

طريقة عمل بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي 2


مقادير بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي

كيلو صدور او اوراك فراخ

 مشروم شرائح 

بصل مقطع صغير 

ملعقه صغيره ثوم مفروم

 2 ملعقه كبيره دقيق 

كوب كريمه لباني 

ملح 

فلفل اسود

 رشه سكر 

سمنة

 زيت 

3 كوب ماء

 ارز ابيض او مكرونة للتقديم

طريقة عمل بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي 3


طريقة عمل بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي

• قومي بتتبيل الفراخ بالملح والفلفل و اتركيها لمده 10 دقائق فى التتبيلة.

• وبعدها قومي بوضع طاسه على النار وتسخينها جيدا وتحمير كل كميه الفراخ واعطائها لون ذهبي ورفعها على طبق جانبي.

• قومي بوضع بصله وعليها السكر ونقلبهم مع بعض جيدا حتى يصبح لون البصل ذهبي.

• وقومي بوضع المشروم وتقليبه حتى ياخذ المشروم لون ذهبي.

• ضيفى الثوم وعندما تصبح رائحته ظاهره قومي بوضع الدقيق وقلبيه جيدا مع اضافه الماء المغلي وتظبيط الملح .

• وقومي بوضع قطع الفراخ وتغطيتها وتركها لمده نصف ساعه .

• بعد تركها لمده نصف ساعه قومي بوضع الكريمه وتقلبها مع تظبيط الملح والفلفل .

• ونتركهم على النار حتى يغلي لمده دقيقه واحده ثم قومي بتقديمها بجانب الارز الابيض والمكرونة.

• تسكب الكريمة فوق قطع الدجاج والمكرونه ويمكن وضع ورق الريحان او ورق روزماري اخضر للتزيين.

ملاحظات هامة لنجاح بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي

• قومي بغسل الفراخ ونقعها فى الماء والخل لمده 10 دقائق ثم تصفيتها من اي ماء تماما.

• قومي بتقطيع شرائح رفيعه جدا اذا كان صدور اوراك .

• رشةالسكر مع البصل مهمه جدا حيث تعمل على اعطاءه لون وطعم مميز .

• بواقي تحمير الصدور او الاوراك تكون مهمه جدا في عمل الصوص وتعطي الصوص لون مميز.

• يمكن استخدام كوب من اللبن وملعقتين من القشطه بديلا بالكريمه اللباني.

•  قومي بوضع الماء المغلي وليس ماء بارد لانه يعمل على تنشيف الصدور .

• يمكن استخدام مشروم فريش او مشروم معلب.

• قومي بتحميص الدقيق حتى يصبح بلون ذهبي فهو يساعد على تماسك و ثقل قوام الصوص.

فيديو طريقة عمل بيكاتا الفراخ بالمشروم فاطمة ابو حاتي



تعليقات



حجم الخط
+
16
-
تباعد السطور
+
2
-